Τι ακριβώς είναι αυτό που μπορούμε να αποκαλούμε “Pinsa”;

Η λέξη “pinsa” προέρχεται από τη λατινική λέξη ``Pinsere`` που σημαίνει «στρώνω, τεντώνω».
Η “Pinsa Romana moderna” είναι η αναβίωση μιας αρχαίας παραδοσιακής ρωμαϊκής συνταγής, αναθεωρημένης με τη χρήση νέων συστατικών και σύγχρονων τεχνικών προεργασίας.
Η έμπνευση και η γέννηση της pinsa προήλθε από ένα αρχαίο προϊόν, το οποίο παρασκεύαζαν οι αγροτικοί πληθυσμοί που κατοικούσαν έξω από τα τείχη της αρχαίας Ρώμης.
Οι πληθυσμοί αυτοί συνήθιζαν να μαγειρεύουν «σκιαστιατίνη» ή «φοκάτσια» με άλεση των κόκκων δημητριακών, συγκεκριμένα κεχριού, κριθαριού και όλυρας, προσθέτοντας αλάτι και αρωματικά βότανα.

Η κύρια διαφορά είναι η ζύμη. Η ζύμη πίτσας απαιτεί αλεύρι σίτου, λίγο νερό και πολύ αλάτι, ενώ η ζύμη pinsa χρειάζεται αλεύρι σίτου σόγιας και ρυζιού, περισσότερο νερό και λιγότερο αλάτι, δημιουργώντας ένα ελαφρύτερο φλοιό. Η pinsa έχει επίσης λιγότερες θερμίδες, χαμηλότερο λίπος και λιγότερο νάτριο από την πίτσα.

ο Corrado Di Marco δημιούργησε ένα συστατικό που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι τρώνε και απολαμβάνουν πίτσα.

το ονόμασε "Pinsa Romana."

Ο Corrado  δημιουργήσε ένα νέο συστατικό που  είχει ως αποτέλεσμα μια καλή γεύση ειναι ελαφρύτερο και πιο εύπεπτο. Μετά από χρόνια τελειοποίησης του συνδυασμού υο Corrado και η οικογένειά του άρχισαν να προσφέρουν το αλεύρι προς πώληση μέσω της οικογενειακής επιχείρησής τους, το Di Marco Food.

AssociazioneBollino.png
c700x420.jpg
2018-07-09-Pinsa-Romana-690x460.jpg